Project 0180

Maandag t/m donderdag 15:30 t/m 17:30 uur

Project 0180 is onderdeel van Sport en Welzijn (SenW) en richt zich voornamelijk op jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar die onvoldoende sociaal weerbaar zijn. Door het gebrek aan sociale weerbaarheid is de kans groot dat zij slachtoffer worden van pesterijen.

Project 0180 is in het leven geroepen om met jongeren aan de slag te gaan die een gebrek aan zelfvertrouwen hebben en onzeker zijn. Het project heeft als hoofddoel de sociale weerbaarheid van de deelnemers te vergroten zodat zij effectiever reageren op pestgedrag. Een van de deelnemers zegt het volgende: “Ik heb geleerd om te praten over wat er in mijn hoofd omgaat. Als ik blij ben, kan ik het uiten en als ik verdrietig ben, vertel ik waarom en word ik geholpen. In de eerste maanden was dat wel een beetje moeilijk, omdat ik werd gepest op school en dan moest ik dat delen met mensen die ik nog niet goed kende. Nu voelt het vertrouwd en het is altijd leuk met elkaar.”

Tijdens dit kosteloze project staan boksen, weerbaarheidstraining en zelfverdediging op het programma. Wil je meer informatie of vrijblijvend een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Gertjan Kroon van SenW via gertjan.kroon@senw-ri.nl of 06-215 219 92.