Feest organiseren

Lijkt het jou leuk om zelf of samen met anderen een evenement of activiteit te organiseren en ben jij tussen de 15 en 23 jaar? Dan bieden wij hiervoor mogelijkheden! De Loods brengt graag jongeren bij elkaar om gezamenlijk evenementen te bedenken voor De Loods. Vervolgens wordt er een werkgroep gevormd. Deze werkgroep kan bestaan uit vrienden en/of vriendinnen of uit verschillende jongeren met een gezamenlijk doel. Zo ontstaat er bijvoorbeeld een werkgroep Hiphop of Techno.

Werkgroep

De jongerenwerker begeleidt de werkgroep en gezamenlijk wordt het plan uitgewerkt. Dit plan wordt voorgelegd aan de programmaraad. Wanneer het idee aansluit bij De Loods en er een geschikte datum is gevonden, dan kan er gestart worden met de organisatie.

Organisatie van evenement

Bij het organiseren van een evenement komt veel kijken. Denk hierbij aan het boeken van artiesten, het uitzoeken van decoratie en het ontwerpen en verspreiden van promotiemateriaal. Natuurlijk stelt de jongerenwerker en/of de programmaraad zijn/haar kennis ter beschikking om de werkgroep hierin te begeleiden en/of ondersteunen.

Ervaring opdoen

Met het organiseren van een eigen feest beteken je iets voor de jongeren in de gemeente Ridderkerk, maar doe je ook ervaring op die je later kunt gebruiken bij het zoeken van een stageplaats of (bij)baan.