Over De Loods

In november 2010 opende De Loods voor het eerst haar deuren. De Loods is een centrum dat eigenlijk niet onder één noemer te vangen is. Het is een pop- en cultuurpodium, een jongerencentrum en een ontmoetingsplaats, maar je kunt er ook terecht voor diverse sportieve activiteiten zoals Zumba.

Onze doelstelling

Onze doelstelling is om in een stimulerende en veilige omgeving een breed aanbod aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, muziek, vrijetijdsbesteding, talentontwikkeling en sport aan te bieden. Dit doen we vóór, maar ook in samenwerking mét de Ridderkerkse jongeren. Naast de activiteiten gericht op jongeren is er in De Loods ook volop gelegenheid voor de (iets) oudere doelgroepen om een gezellige avond te beleven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld stand-up comedy, een 80’s 90’s en 00’s party’s en optredens van bandjes.

Meedenken en meedoen

De Loods zou niet kunnen bestaan zonder de tientallen vrijwilligers die binnen het centrum actief zijn. Door deze opzet is De Loods een centrum van en vóór de jeugd. De Loods wil het beste uit de Ridderkerkse jeugd halen en hen tegelijkertijd een zinvolle, gezellige en leerzame tijd bezorgen. Dit wordt bereikt door de jongeren bij alle activiteiten en werkzaamheden te betrekken en door een kweekvijver te zijn voor nieuw talent. Deze bruisende, uitdagende en stimulerende omgeving biedt de jeugd volop kansen om zich te ontwikkelen en wegwijs te worden in de maatschappij. Naast hun bijdrage in de uitvoering, krijgt de jeugd in De Loods de kans om actief mee te denken in de exploitatie. Meer weten of zelf mee werken aan De Loods? Klik hier voor meer informatie.

Proef de sfeer

Sinds de opening hebben al veel bekende gezichten de sfeer van de Loods mogen proeven. Zo hebben o.a. Broederliefde, Brace, SFB, Sevn Alias, Jonna Fraser, Josylvio, The Partysquad, Ronnie Flex, SBMG, Supergaande, StukTV, Benny Rodrigues, Jacin Trill, Dyna, Hef Bundy, Darkraver, Mula B, 3Robi, Bizzey, Paul Elstak & DJ Panic opgetreden.